×

Wyszukaj artykuł

Jesteście bezpieczni?

Screeny na Facebooku – czy widzi je druga osoba?

Mateusz | dnia: 29-04-2020 | skomentuj

Screeny na Facebooku – czy widzi je druga osoba?

Fotografia poglądowa

Oceń


PEŁNY DOSTĘP tylko dla ZAREJESTROWANYCH


Facebook to dziś bezsprzecznie największy i najbardziej popularny serwis społecznościowy w sieci. Już teraz może się on pochwalić ponad dwoma miliardami kont użytkowników z całego świata. Ogromna ilość użytkowników korzysta także z aplikacji Messenger i możliwości dodania materiałów do relacji. Zobaczyłeś coś ciekawego w relacji znajomego? Chcesz uwiecznić moment rozmowy z nowo poznaną osobą? Prawdopodobnie Twoją pierwszą myślą jest wykonanie zrzutu ekranu – niektóre aplikacje informują jednak o takim fakcie drugiego użytkownika. Jak wygląda sytuacja w przypadku Facebooka?

  Zobacz także  


Powiadomienie o wykonaniu przez drugą osobę screena (zrzutu ekranu) to funkcja znana z popularnego Snapchata, który ostrzegał w ten sposób o zapisaniu naszych materiałów. Na Facebooku wyglada to jednak nieco inaczej. 

Niezauważalne zrzuty ekranu?

Na Facebooku NIE WYŚWIETLAJĄ się powiadomienia o wykonanym przez drugą osobę zrzucie ekranu. Dotyczy to zarówno relacji w aplikacji głównej portalu, jak i Messengera. Możemy więc bez obaw utrwalać wyświetlane materiały. W przypadku relacji warto pamiętać jednak, że ich autorzy mają dostęp do listy osób, które obejrzały zamieszczony film lub zdjęcie. Jeśli widzimy naruszanie standardów Facebooka, możemy zgłosić łamiących jego wytyczne użytkowników. 






Wszystko na temat:

Facebook Technologia Wszystkie tagi



Komentarze:


Dodaj komentarz