Jak usunąć wiadomość u odbiorcy w Messengerze?

Opublikował: Redakcja Pinbook

Data publikacji: 24-06-2019

ocena: 4     skomentuj

noizz.pl

Facebook jest niewątpliwie największym portalem społecznościowym w sieci. Dzięki niemu jesteśmy niemal w stałym kontakcie z naszymi bliskimi i przyjaciółmi. Nic więc dziwnego, że ogromną popularnością cieszy się także Messenger, który jest aplikacją towarzyszącą Facebooka. Jest to komunikator, dzięki któremu wymienimy wiadomości tekstowe, zadzwonimy i przeprowadzimy rozmowę wideo. Wszystko opiera się na dostępie do internetu, a sam komunikator posiada wiele zaimplementowanych funkcji. Wśród nich wymienić należy chociażby możliwość przesyłania zdjęć, plików i wysyłania GIF-ów.

Jak działa funkcja Unsend?

Korzystający regularnie z Messengera z pewnością niejednokrotnie omyłkowo wysłali wiadomość, która nie była skierowana do właściwej osoby. Bolączką są też często dotykowe ekrany, które nieświadomie odblokowane potrafią „same” wysyłać wiadomości do naszych znajomych. Okazuje się, że możemy to częściowo naprawić. Wystarczy skorzystać z wprowadzonej niedawno w Polsce funkcji Unsend. Pozwala ona na usunięcie wiadomości z czatu – zarówno dla nadawcy, jak i odbiorcy. W ten sposób unikniemy nieporozumień i omyłkowo wysłanych wiadomości. Pamiętać jednak należy, że funkcja Unsend działa jedynie w przypadku najnowszych wiadomości – nie usuniemy tych, które wysłaliśmy ponad 10 minut temu. Funkcja Unsend jest nowością w Polsce – wcześniej mogli z niej skorzystać użytkownicy na przykład z Kolumbii i Boliwii. 

Jak usunąć wiadomość na Messengerze?

Opcja Unsend jest zaimplementowana w Messengerze – nie ma więc konieczności instalowania żadnego dodatkowego oprogramowania. Korzystanie z usuwania wiadomości jest banalnie proste. Wystarczy, że klikniemy w wybraną wiadomość (przytrzymamy ją palcem) a zostanie wyświetlone okienko dialogowe. Za jego pośrednictwem mamy możliwość wybrania działania – możemy usunąć wiadomość dla siebie i odbiorcy. Po wybraniu interesującej nas opcji wiadomość odejdzie w niepamięć. Nasz współrozmówca ujrzy jedynie powiadomienie o tym, że zdecydowaliśmy się na usunięcie wiadomości. 

Oceń artykuł:
  • Średnia ocena: 4 (1 głosów)

4 (1 głosów)

Komentarze do artykułu: 0

Podoba Ci się artykuł?
Polub nasz fanpage